Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

NEM TÚLZOK

NEM TÚLZOK

Aranyásó tanfolyam Vol. 5

5. rész

2014. november 03. - Joey Jones

Ha azt mondjuk a fölnőtteknek: "Láttam egy szép házat, rózsaszínű téglából épült, ablakában muskátli, tetején galambok..." - sehogy sem fogják tudni elképzelni ezt a házat. Azt kell mondani nekik: "Láttam egy százezer frankot érő házat." Erre aztán fölkiáltanak: "Ó, milyen szép!"

/Saint-Exupery: A kis herceg/

Egyik legszebb könyv szerintem az emberi kapcsolatokról. Nem tudtam megállni, hogy ne idézzek belőle. Amikor kötelező olvasmány volt, felszínesen szinte átfutottam, nem is érdekelt. Minap, hogy kézbe vettem ismét, rájöttem sokat segít megérteni a zárkózott és látszólag antiszociális embereket.

Most nem is velük, hanem a lakhatás témájával szeretném folytatni. Igazából ez egy eléggé szerteágazó téma és baromi hosszú posztot lehetne kerekíteni ennek az elemzéséből. Megpróbálom lerövidíteni, a buktatókat, amiket átéltetek majd Ti leírjátok, ha akarjátok. :)

Szóval, mikor belépsz egy legénylakásba rengeteg impulzus ér, még akkor is, ha közben nem a bugyidban turkálnak. Míg eljutsz odáig, megpróbálod elképzelni azt a képet, ami fogadni fog. Amiből levonhatsz konzekvenciákat arról, hogy a srácnak milyen lehet az otthona: öltözködési stílus, higiénia és a közlekedés módja.

Nem kell egyből rumlira gondolni, tudnak nagyon szép rendben is élni az egyedülálló pasik. Aki megteheti, annak mindig javaslom a bejárónő látogatását heti egyszer, vagy kétszer, attól függ 40, vagy 400 m2-en garázdálkodik.

Az a tény, hogy valakinek bejárónője van, elég nagyképűnek tűnik, mert egyből a szappanoperákból ismert Donnya Hildák bronzbőrű cselédjeinek arca ugrik be, akiket utasítgattak és elég frankon meg is aláztak olykor (nem, nem a pornófilmekben!). Pedig ők a tehetős és elfoglalt emberek pénzéből élnek, amiért szorgalmasan megdolgoznak. Szolgáltatást nyújtanak, amit meg kell fizetni, azért, hogy az otthon fénye és hangulata töretlen legyen. Párhuzamot vonva: sminkelni Te is tudsz és kozmetikában dolgozó hivatásos sminkes is, de amikor nála vagy (esetek többségében) akkor minőségi munkát ad ki a kezei közül, mert többet tud "kihozni" belőled és pénzt adsz neki érte, ami fel sem tűnik. :)

A megérkezéskor, ha nem folyamatosan egymás szemébe néztek, akkor általában 3 dolog amit szemügyre vehetsz: 1. rend, 2. tisztaság és 3. a berendezés. 

Egyik kedvenc mondat, ami elhagyja a férfi száját: „A szüleimmel élek!” Ekkor szokott a falat félremenni, a szemetek kikerekedni és eszetekbe sem jutna a többgenerációs háznak a gondolata. Aki ilyen lakhatási lehetőséggel büszkélkedik, az minden bizonnyal családcentrikus személy. Szívás, ha Te csak két kutyát tűrsz meg a pasidon kívül. Pedig egy ilyen közegbe beépülve, már nehezen lehet kiesni a nyeregből, ha a család többi tagja is megkedvelt. Ha konfliktusod keletkezne a pároddal, még az is lehet, hogy a Te pártodra állnak, valószínű akkor is, ha nyakig sáros vagy. Pl.: „Ez az ártatlan kislány, majd eleped, úgy szeret, Te pedig megbántod!” – persze közben jól félrekufircoltál, de nem számít. ;)

Emlékszem, amikor egyszer vittem baráti társaságomból az egyik csajt (aki tudat alatt volt aranyásó, ahogy sok olvasóm is) a barátjához vidékre, mert pont arra volt utam. A leányzó útközben mesélt, hogy ismerkedtek meg párjával, hogy itt van lakása, ott van lakása, de mégis a szüleivel él a fiú. Amikor megérkeztünk, úgy éreztem magam, mint Bobby, amikor ráfordul a bevezető útra Southfork Ranch-nél. Picit ledöbbentem, de összességében nagyon kellemes miliő fogadott, amikor kiszálltam: kedves, vendégszerető emberek, akik invitálnak egy frissítőre. Ekkor értettem meg a srácot, miért lakik otthon (részemről egyébként a külön kégli dívik). Azóta is együtt élnek boldogan és már van gyerekük is. Bejött az élet.

A másik kedves mondat: „Nős vagyok!” Ekkor ritkán tudatosodik benned, hogy csak szerető, vagy kitartott szerető lehetsz. Az ilyen kapcsolatok is végződhetnek happy end-del, általában kettő ember részéről. Legalább örülhetsz, hogy tiszta és rendes otthona van "életed értelmének", amit a felesége rendben tart, vagy a korábban említett bejárónő. Ti addig a különféle szállodák szobáinak berendezési tárgyaiban - vagy azokon – gyönyörködhettek. Ez az időszak nagyon izgalmas tud lenni mindkettőtök részéről, titkolóztok, bujkáltok, úgy viselkedtek, mint a sztárok, akik menekülnek a paparazzók elől. Legjobb opció még a nyaraló, ha tudják tartani a szájukat a szomszédok. Aztán a mondvacsinált üzleti utak, amikre elkísérheted udvarlódat. Nagyon szépé tudjátok tenni egymás életét és általában ekkor erősödik fel a biztonságérzeted, ami azt diktálja, hogy ösztönözd: váljon el! A családi filmekben, amikor apu félrelép, ha el is váltak a film végén visszamegy a feleségéhez. A való életben anyu is hibázott, de a matriarchátus nézeteket igazoló vígjátékok ezt nem említik. 

A lakás értéke, mint ahogy kezdtem az idézettel poszt elején, kisarkítva közel járunk a valósághoz. Habár a főváros legjobb kerületében lévő modern stúdió lakás és egy kis faluban felhúzott gyönyörű családi ház összegszerűen megegyezhet. Azt már Te fogod érezni, hol pattan helyére a cipellőcskéd.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemtulzok.blog.hu/api/trackback/id/tr486802921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása