Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

NEM TÚLZOK

NEM TÚLZOK

A jövő prófétái: Az önbizalom trénerek Vol. 2

2. rész

2016. április 15. - Joey Jones

Az első részt sikerült annyira elhúznom, hogy nem fért bele nevesítve egy főszereplő sem. Annyira nem reklámoznám őket, még nem jattolnak nekem, érted. Sőt még azt sem mondtam el, hogy milyen apropóból jött az ihlet, hogy írjak erről a témáról. A közösségi oldalon intelligens fejű úriember tekint bele arcomba, egyedi logó és tőle származó idézet, ami a hirdetéséhez jár. Igen, hirdeti az igét, hogy neked, nekem, nekünk jobb életünk legyen.microphone.jpgAzért fogad ez a kép, mert ismerőseim közül páran lájkolták a mondandóját. Megjegyzem: csak csajok kedvelték be, egy pasi sem. Ebből a kétharmada hálózatépítéssel foglalkozott, vagy foglalkozik. Nem is lepődöm meg. Most inkább ezt osztják, a Paolo Coelho idézetek és kamu Michael Kors táskákkal való pózolás már átment a gáz kategóriába. Persze, persze eredeti.

A trénerség az idézetes csávónak nem csak szakma, vagy munka, amit elvégez. Életforma, életre szóló küldetés. Ha már választani kell hitelesség szempontjából, inkább őt válasszátok, aki azzal haknizik, hogy koldusból lett király, mint egy bukott focistát, aki úgy gondolja király és celebeskedik. Külföldön élő olvasóimnak nem kell magyaráznom, itt még továbbra is működik a szarból várat elmélet.

Több válfaját is megkülönböztethetjük az előadásoknak és magánóráknak. Ennek tükrében esünk még túl az oktatók megnevezésén is, mert hívhatjuk őket úgy, hogy: önbizalom tréner, önbizalom edző, motivációs előadó, életvezetési tanácsadó, coach és a többi… és a többi.motivational-business-speech.jpgA szakma speciális küldötteként hölgyek részére magánórákat adhat csak a női lelkekkel és személyiségekkel foglalkozó tréner is. Korábban is olvastam, hogy a csajoknál az önbizalomhiány, mint akut betegség megjelenik és pusztítja az édes kis egójukat. Ezt nem szabad hagyni. Felfigyeltem, hogy egykori szépségkirálynő is reklámba rakta az egyik machinátort, és együtt mosolyogtak a kamerába, mellé improvizálták a komoly tanácsadást. (Tudom, tudom, már megint elbagatellizálom ezt a hivatást.)

Egy tréner, amíg eljut arra a szintre, hogy felfedezzék, neve legyen a szakmában az kb. 1-1,5 év és kb. 2 milla Hungarian Forint tanulópénz befizetése után lehetséges, ahogy elnéztem. (Ha nagyon teper és jó a beszélőkéje.) Szeretnétek, hogy egy következő posztban kifejtsem ezt, konkrét számokkal és életeseményekkel is alátámasztva? Hát persze, hogy: igen! Nah, hagyjuk ezt a baromságot.bcwtc_mg_2750.jpgNagyon szívesen prezentálom viszont egy 2014. évi rendezvény bevételét tükröző felszínes számítást, ha valakit csikol az anyagi része. Aki nem ismerné, bemutatom a Budapesti Kongresszusi Központ Pátria termét, ami 1800 fő befogadására alkalmas, tehát ennyi ember foglalhat helyet kényelmesen. Az eseményhez kapcsolódó jegyárak a következő szerint alakultak:

jovoprof2.jpg* Az eladott darabszám a V.I.P. kivételével pusztán az emberi mohóság és tudásvágy függvénye szerint kikövetkeztetett adat.

Szintén, aki nem ismerné, bemutatom Brian Tracy-t a több évtizedes tapasztalattal rendelkező trénert, aki miatt leginkább kialakult ez az ováció. Túl a 72-ön és még mindig tolja az ipart, minden elismerésem. Igen, előző cikkben őt emlegettem, hogy mesterek mestere. Szóval az ő szavát lehetett itt inni és Mr. Tracy magyar származékáét (ejtsd: mentoráltja), aki most kezd karrierje csúcsára érni, mert már ebben a blogban is megemlítem őt.brian-tracy_rsn.jpgFelszorozva a jegyárakat a tömött nagyterem székeivel, durva számítással kijött 45 millió HUF, amelyen testvériesen osztozkodhattak az előadók és csapatuk, letejelve a megfelelő 10%-okat és leszámítva a terembérleti díjat. Nem fogom kimondani a járandóságokat előadónként, mert azzal valaki megszegte volna a titoktartási kötelezettséget és csúnya perelések indulnának, aztán a rózsaszín köd így már nem lenne annyira rózsaszín. Másrészt ez nem egy szaros bulvárlap.

A fenti bevételeket inspirációnak szánom annak, pl. aki csellengő coach, előadó, tanácsadó. A kezdetben a saját magad képzésére fordított összeg, valamint a megfelelő mentor és csapat munkája - aki brand-et épít köréd - végül úgy térül meg, hogy ismertséget és a megbecsülést nem utolsó sorban pénzt kapsz egy olyan közösségtől, amelynek én nem vagyok tagja. :)

Elmondom azt is, mielőtt fals megítélésben részesülnék a poszt révén, hogy meghallgattam Tracy-nek pár előadását. Tisztában vagyok tanításával és hasznosnak tartom, ezzel együtt ajánlom is azoknak akik droidként, alkalmazottként képesek csak létezni és gondolkodni, ellenben szeretnének egy zakatoló vállalkozás vezéreként tündökölni. Nekik kell az a motiváció és a tanulás, hogy vállalkozói szemlélettel képesek legyenek átlátni a különféle munkafolyamatokat.training-department-small.jpgLehetne még erről pofázni napestig, de nekem egyéb dolgom van. A fent említett úr legközelebbi üzleti előadása most hétvégén lesz Budapesten, ha valakit érdekel. Állítólag a 2 napos konferencia alatt több információ szívhatsz magadba, mint az egyetemi évek során. Nagy szavak ezek. Plusz majdnem elfelejtettem, amit ígértem az előző cikk végén, a bölcs önbizalom gerjesztő mondatok tömkelegét. Szóval itt vannak az idézetek, tessék válogatni és önfejleszteni & motiválódni egy szebb jobb élet kapujában. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://nemtulzok.blog.hu/api/trackback/id/tr88579702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása