Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

NEM TÚLZOK

NEM TÚLZOK

Mindenkiben ott rejtőzik a vadállat

Eszeveszett mesék /Relatos Salvajes / Wild Tales/

2015. szeptember 30. - Joey Jones

Sokat töprengtem azon, hogy érdemes-e ajánlót írnom ehhez a filmhez. Nekem kimaradt idáig, tologattam azt a napot is, amikor megnéztem végre. Nem gondoltam, hogy a délutáni szappanopera gyártók ekkorát fognak alakítani. A szavam is bennakadt és megborzongtam egyes jeleneteknél. (Persze, persze a dolby hatás.)relatos-salvajes-2014-damian-szifron-poster-450.jpgNéztem a különféle kritikákat, ajánlókat és a kétkedő hozzászólásokat, hogy ez nem vígjáték. Valóban nem az. A tavaly bemutatott argentin - spanyol koprodukció inkább tanulságos és meghökkentő rövid, drámai végkifejletű komédiák történetek összessége. Előtérbe helyezve, hogy ezért a fogalmi meghatározásért is meghurcolnak.

Rövid történet:

A tavalyi „év legőrültebb, fergeteges vígjátékának” kikiáltott film főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet, mint amikor a pincérnő felismeri vendégében azt az uzsorást, aki tönkretette a családját. Két autós összekülönbözése a kanyargós hegyi úton könnyen vezethet halálos ámokfutásba, és egy bombaszakértőnél is elszakad a cérna, amikor autója lefoglalása után szembesül a végeláthatatlan bürokráciával. Aztán ott van az apa is, aki fiát szeretné megmenteni a börtöntől, de belefárad abba, hogy mindenki csak a pénzét akarja. És persze a menyasszony, aki az esküvőn döbben rá, hogy férje nemcsak megcsalta, de a szeretőjét meg is hívta a lagzira.wild-tales-2014.jpgMegpróbálom nem lelőni a poénokat és úgy kedvet csinálni a sztorikhoz. Egy angol, vagy amerikai filmet általában megpróbálnak eladni egy-két jó színésszel és amikor a néző a moziba beül, kedvence miatt is teszi azt. Számára idegen színészeknél sokkal inkább a film mondanivalója lesz az elsődleges. Azért a két utolsó történetnél, azt hittem sikerült megjattolni két neves színészt, hogy növeljék a nézettséget. Mindkettőnél tévedtem, (majd növelem a dioptriaszámot) itt a sokak számára ismeretlen színészeket és a rendezőt illeti dicséret.

Az első történet az érdeklődést kelti fel, felkészít arra, hogy nem a szokásos filmre ültünk be. A másodikban megismerjük az igazi önfeláldozó segítőkészséget. A harmadikban két különféle személyiséget képviselő sofőr közül szurkolhatunk a nekünk tetsző karakternek. Negyedikben a tehetős apuka elkényeztetett kölyke elindít egy durva „lavinát”, ahol nem is sejti ki szívja meg igazán. Az utolsó egyben leghosszabb kisfilmnél egy igazán jó hangulatú, esküvői buliba csöppenünk bele, ahol a mennyasszony megmutatja a vőlegénynek miként is érhet véget friss házasságuk.

Amire számíthattok:

  • repülőgép belül-kívül
  • kedves, segítőkész szakácsnő
  • goromba polgármesterjelölt
  • Audi A4 meggyalázva
  • robbanás
  • emelkedő hangnem
  • megint robbanás
  • BMW 5-ös finoman meggyalázva
  • argentin Robert Downey Jr.
  • megdöbbenés
  • cukormázas lakodalom nem a szokásos módon levezényelve
  • argentin Bradley Cooper
  • segítőkész szakács
  • hiszti és erőszak, végül megnyugvás

Tanulság:

Jobb az erőszak, ha szívünkben indulat van, mint az a szelídség, ami csak a tehetetlenséget álcázza.

/Mahatma Gandhi/

wild_tales_film.jpgA fenti idézet szerint jobb, bár a hétköznapi életben nem ezt hirdetjük, és kifinomult módszerekkel vívjuk meg hidegháborúinkat a társadalmi elvárásoknak megfelelő etikett szerint. A főszereplők ezeknek az ellentettjét mutatják be, ami sokunkban lejátszódik gondolatban, hogy miként bánna el a másikkal elégtételül. Eredetileg minden egyes történet leírása után szavazást akartam beilleszteni, hogy megtudjam az olvasók miként reagálnának a szereplők helyében. Letettem erről a szándékomról, mert rengeteg alternatíva létezik, és nem szeretném a lelki békét felborítani… a film megteszi helyettem. :)

Online itt megtekinthető:

http://www.rhj-online.tk/video/vip/5440/vigjatek/eszeveszett_mesek

A feliratos előzetes: 

Dicséret illeti még továbbá a zeneszerzőt is, Gustavo Santaolalla mesterien komponálta az egyes jelenetekhez illő dallamokat, amitől az adott hangulat magával ragadja az embert. (Az elfogultságomat irányába joggal érzitek, a csengőhangom is egyik szerzeménye.)

Nem garantálom azt, hogy minden egyes filmecske tetszeni fog nektek, amelyeket Damián Szifron (nem szifon) kellő alapossággal megrendezett. Nekem pl. nyögve-nyelős volt az autósok párharca. Azt gondolom viszont, hogy mindenki talál magának egy szerethető karaktert és olyan jelenetet, ami miatt lehet, még egyszer megnézi ezt a filmet, vagy azt a részt.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemtulzok.blog.hu/api/trackback/id/tr707818704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2015.10.01. 11:13:08

Nem volt rossz, de azért annyira nem voltam lenyűgözve. Igazából, ami emlékezetes maradt, az a párbaj-sztori, a hangulata, no meg onnan pár képkocka tényleg nem felejtős.

R/T 2015.10.01. 14:07:30

Nem rossz, de inkább kínodban röhögsz néha, az abszurditáson.
Az esküvős jelenet volt számomra az egyetlen értékelhető sztori. A parkolós fickó története gyötrelmesen unalmas volt.
Aki kitalálta erre hogy fergeteges vígjáték, azzal nézetni kéne 24 órában.

shred 2015.10.01. 22:33:13

Jó film, nem röhögtem sokat, de élveztem a színészek játékát, a képeket, a zenét.
süti beállítások módosítása