Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

NEM TÚLZOK

NEM TÚLZOK

Aranyásó tanfolyam Vol. 6

6. rész

2014. november 24. - Joey Jones

Pár olvasóm megkérdezte, miért akarom tanítani a pénzre hajtó nőket, hisz olyan jó szimatuk van. Ebben nem is kételkedem. Ez a tanfolyam, inkább csak mankóként szolgál, mert volt szerencsém végignézni egy-két leányzónak a vesszőfutását, aki dörzsöltebbnek gondolta magát az átlagtól.

 Ez általában a környezet számára érthetetlen dráma és nem gondolnak bele, hogy aki elszenvedte a szakítást, annak ez totális anyagi csődöt és újra kezdést jelent esetenként. Gondolok itt arra, hogy megint kifenni-kikenni magadat és belevetni az újabb pár, vagy anyagi támogató megtalálásába, akivel újból el kell játszani a násztáncot. Ebbe az évek múlásával bele lehet fáradni és már azon a ponton vagy, hogy új életet kezdj,  akkor felbukkan egy újabb nagy „Ő”, aki reménysugárt jelent és kezdődik az egész előröl. Ha nem érzékelnéd a kiégéshez vezető útról beszélek… ennek nem kell így történnie.

A tanfolyam lényege inkább ismert és kevésbé ismert lehetőségek és praktikák bemutatása, amivel a kiégést és önmagatok lejáratását el lehetne kerülni. Továbbá az anyagi függést - ha Ti is akarjátok – függetlenséggé lehet változtatni. Nem mindenkire vonatkozik ez, mert döntő többség sajnos nem képes a vállalkozásra. Nem bántom őket, mert háztartásbeliekre is szükség van.

Ebben a részben elérkeztünk a száraz pénzügyi témához, ami egyelőre, amíg új szintet nem lépsz, addig nem igazán érdekel. A tárgyi, ingó és ingatlanokat érintő és legfőképpen a Te anyagi biztonságodat előremutató része lehet fontos számodra.

Hidd el más nők számára sem lehanyagolandó, mert napjainkban már annyi a másokon keresztül gázoló karrierista nő. Ezek közül, aki családanya, az oroszlánnak vallja magát, bizonyítja saját magának és környezetében élőknek, hogy a kölykeit megvédi és csak az ő javukat akarja. Az később rajtad áll, hogy melyik csoportba szeretnél tartozni, de egy biztos: az ember folyamatosan változik. Ma még nem gondolod, de 10 év múlva, ha visszatekintesz, csak egy tapasztalatlan, kihasználható cicababának láthatod fiatalabb éned.

Nem arra akarok kilyukadni, hogy engedjetek a pinkiből és legyetek üzletasszonyok. Csak vegyétek észre a párotok által kínált soha vissza nem térítendő támogatásból fakadó lehetőségeket. Mások kétféle hitelt is felvesznek, hogy álmaikat egy kávézó, vagy kozmetikai szalon beindításával megvalósítsák. A kiváltságos helyzetben lévőknek nem kell hitelt felvenni és a nem kiforrott üzleti terv miatt, ha bukik a buli, akkor csak elegáns visszavonulót lehet fújni minden egyéb nemű aggódás nélkül. Kipróbáltad. Álom volt. Nem jött be? Nem veszítettél semmit, csak nyertél: tapasztalatot. A pasid pedig látta, hogy benned volt az akarat, észlelhette a törekvésed, esetleg vigaszdíjként trópusi nyaralásra visz.

Érdemes felmérni határaidat, mert van olyan támogató, aki még magának sem ismeri be, hogy saját bevételi forrása bizonytalan alapokon áll. Mind eközben elkezd Téged támogatni, hogy az alapvető életviteledhez szükségesen élhess, plusz ezt még felextrázza (wellness hétvége, ajándékok, magas fenntartású autó, stb. ) pár dologgal. Valószínű azért teszi, mert szerelmes beléd. Ezt az állapotot "Jenga" nevű játékhoz tudnám hasonlítani, ahol idő kérdése mikor borul a biztosnak vélt háttér, mint a torony, amiből a játékban részvevők szedik ki az építőelemeket.

Közvetlen környezetemben példázta mindkét állapotot egyik hölgy ismerősöm. Az eltartója szerelmes volt belé (sőt, úgy hallottam, hogy még mindig az) így saját pénzügyi határait feszegetve a lovag megtett mindent a gondtalan életéért. Havi 600 ezret költhetett el a lány, amit el is költött, egyszerűen kifolyt a kezei közül a pénz. Nem rakott félre semmit, nem gondolt a szűkös időkre (mint a tücsök), vagy arra, hogy a „csapot” egyszer elzárják. Szeretett volna anyagilag független lenni, vállalkozást szeretett volna beindítani. Elmondta mivel szeretne foglalkozni, adtam kontaktszemélyt, aki segítheti és kért eltartójától még pénzt az üzlet beindításhoz. Nem eleget. Gondolta a párja, bőven ad neki egy hónapban, talán rak félre és kipótolja, aztán ügyesen gazdálkodik. Én pedig azt gondoltam, hogy a gyakorlatban is megállja a helyét, nem csak a tervezésben és álmodozásban. A végét nagyjából sejthetitek, jött a takarózás, hogy minden szar volt: a körülmények, a piaci és gazdasági helyzet, a kontaktok, az üzlettárs. Utóigazolásként azért körbekérdeztem, akivel üzleti kapcsolatba került, az ő szemszögükből mi történt. Khm…  hát, itt tartozás, ott átbaszás, amott lehúzás és mindenhol egyhangúan kimondva: magasról tett az egészre és elérhetetlen volt sokszor. Foglalkozni kellett volna az elején az üzlettel, mint egy gyerekkel, majd olyan elánnal tovább építeni, mint amikor álmokat és jövőbeli terveket szőtt köré az ember. Te képes lennél rá?

Picit elragadtattam magam, az aranyásók többségétől nem várhatjuk el, hogy dolgozzon, mert az ütközik a nyugodt életvitelükkel. Arról nem beszélve, hogy a partner sokszor tényleg nem várja el, hogy plusz pénzt termeljen a kis szerelme. Inkább otthon várja egy nehéz és fárasztó nap után, hogy segítsen neki ellazulni. Ez a helyzet a leginkább elfogadott és általános, csak ebben a formában még mindig kiszolgáltatott vagy. A pasid hangulatától és szeszélyeitől függ a Te napod is, hogy jól, vagy rosszul alakul. Aztán egyik nap véletlen kidob a lakásból, mert nem érezte már magát jól veled és a biztos anyagi háttér már meg is szűnt.

A fentiek tükrében elég nyilvánvaló, hogy a női magazinok által hirdetett feminista kitörések és női egyenjogúságról lemondhattok. Azt a normális pasikkal lehet eljátszani, hogy ma ki mosogat el és ki főz ma este, ott lehet basáskodni, itt – tisztelet az elenyésző kivételnek - nem.

Erről eszembe jutott az egyik leginkább celebként kezelt, sokak által a „Vámház körút 9.”-es táblát tartó vállalkozónk: Klapka György (84). Azt gondolom, nem minden mondatával fogsz egyetérteni, de alapelveivel igen a következő rövid interjúban.

Zárásként, három dolog, amit javasolni tudok: alkalmazkodni, alkalmazkodni és alkalmazkodni. Döntést hozni pedig ne félj, mert egy rossz döntés is jobb a döntésképtelenségnél.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemtulzok.blog.hu/api/trackback/id/tr436896947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása