Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

NEM TÚLZOK

NEM TÚLZOK

A happy ending masszázsról - Interjú

2016. december 08. - Joey Jones

Ahogy ígértem foglalkozunk még ezzel a témával. A kommentelők panaszkodtak előző cikknél, hogy sok nyitott kérdést hagytam és „nesze semmi fogd meg jól” poszt volt. A lényegen viszont nem változtat, miszerint a happy enging-től elzárkózó, normál kezelést kínáló masszőrök számtalan szexuális jellegű felkérést kapnak munkájuk során.

Interjúalanyom Zoli, ha nem is az összes nyitott kérdésre, de az általam feltettekre biztos választ ad. Egy tapasztalt masszázsterapeuta az alábbiakban kifejti a happy ending masszázsról alkotott véleményét.

massage-swedish.jpg

Mint masszázsterapeuta, mióta űzöd a szakmát?

 Masszőrként már 1998 óta, de masszázsterapeutaként 2007 óta tevékenykedem. Nagyon leegyszerűsítve úgy fogalmazhatjuk meg a különbséget, hogy előbbi inkább a „fizikai közérzetjavító szolgáltatás” kategóriába tartozik, utóbbi inkább egészségügyi tevékenység kategóriába. De e két terület között azért vannak átfedések a gyakorlatban.

Csapjunk is a közepébe. A vendégeid közt homoszexuális irányultságú páciensek is előfordulnak?

 Hogyne, a nagy számok törvénye alapján nagy valószínűséggel előfordulnak, ám mivel a nemi orientáltság nem szokott kérdésként felvetődni, így pontos statisztikával nem tudok szolgálni. Viselkedési mintákból azonban lehet következtetni.

Kezdő koromban egy biszexuális masszőr kollégám rám testálta a vendégkörét, mivel ő új vállalkozásba kezdett. Nem tájékoztatott előre, így menet közben derült ki, hogy az átvett vendégek – egyetlen kivétellel – homoszexuálisok vagy biszexuálisok voltak. Összességében mind nemi érdeklődésük, mind viselkedésmintázatuk szélesebb skálán mozgott. A masszázs mellé szexuális jellegű szolgáltatást is kaptak kollégámtól, így utódjaként tőlem is ezt remélték. Mivel én a heteroszexuális lények kategóriájába sorolom magam, és a velem azonos neműek felé irányuló szexuális érdeklődés, nyitottság és kísérletező kedv megközelítőleg a nullával egyenértékű, ebben nem segítettem nekik. Volt, akit én nem vállaltam többé, volt, aki végül lecserélt engem egy szexuális szolgáltatást is nyújtó masszőrre.

A masszázs etikett, mint fogalom a vendégeid számára világos, vagy hagy némi kívánnivalót maga után?

 Az etikettel a masszőrnek kell tisztában lennie. Azért is, hogy az ezen a téren kevésbé rutinos vendéget kellő határozottsággal és kedvességgel tudja segíteni. A vendégtől nem feltétlenül várható el több, mint az alapvető tisztelet. A kölcsönös tiszteletnek azonban alapnak kell lennie, mint ahogy annak kellene lennie bármely kommunikációs viszonyban. Ebbe a kliens oldaláról többek között a beletartozik az, hogy ha késik, vagy mégsem megy a megbeszélt időpontra, azt időben jelzi, hogy nem trappol be sáros cipővel a kezelőhelyiségbe, nem két heti fürdést kihagyva érkezik kezelésre, vagy nem lóbálja a masszőr előtt a farkát, ha ő ezt nem kérte. De bele tartozik az is például, hogy elsőre elfogadja a masszőr álláspontját, ha egy különleges kérésére nemet mond, és nem kezdi el őt győzködni. 

spa-wellness-relax.jpg

A szabályokat előre tisztázod, ha észreveszed az illetőn, hogy esetleg „többet” is szeretne?

Amit észreveszek, tehát amit érzékelek, az mindig szubjektív. Ha esetleg valamilyen gesztust én úgy ítélek meg, hogy az illető „többet” szeretne, nem lehetek teljesen biztos abban, hogy valóban úgy is van. A saját személyiségünk, tapasztalataink, emlékeink, hangulataink erőteljesen befolyásolják a külvilágból, vagy egy másik ember részéről érkező impulzusok értékelését. Ezért minél tisztább kommunikációra van szükség, legyen az verbális vagy nonverbális.

 Mivel az én repertoáromban eleve nem szerepel szexuális jellegű szolgáltatás, így alapfeltevés az, hogy aki hozzám jön, az nem emiatt jön. Ha közben esetleg felmerül benne ilyen jellegű igény, egyértelműen jeleznie kell. Meg lehet kérdezni, ezzel még semmi gond nincs. Ha erre nemet mondok, azt viszont a kliensnek el kell fogadnia. Nem pedig ennek ellenére visszakérdezni, hogy „de miért nem?”, vagy próbálni meggyőzni, vagy masszázs közben bepróbálkozni. Mindez azt jelezné, hogy a masszőr irányába nincs megadva a tisztelet, az általa jelzett határt a kliens nem veszi figyelembe, nem akarja elfogadni. Ez felhatalmazna arra, hogy a vendéget kellő udvariassággal elküldjem.

Az én esetemben ez már ritka, de leginkább fiatal masszőrhölgyek gyakran belefutnak hasonló helyzetbe. Fontos, hogy a masszőr határozott legyen az álláspontját illetően, tűzze ki a határokat, mert a határozatlanságot az erőszakosabb jellemű kliensek úgy veszik, mint rést a pajzson.   

 Amióta a szakmában vagy - nőket és férfiakat összevetve - kb. hány eset volt, amikor a vendég szerette volna szexuális tartalommal felruházni a masszázst?

 Nem tudom számszerűsíteni, manapság csak elvétve akad ilyen eset. Fiatalabb koromban rendszeresebben előfordult, ebben leginkább az említett vendégkör átvétele játszott közre. A kérdést illetően azonban az én eddigi pályafutásom nem nyújthatna reprezentatív mintát egy tényfeltáró statisztikához.

 Ha esetleg Neked is megtetszik a páciensed külön tudod-e választani a munkát a magánélettől, tehát terápia után folytatni az ismerkedést?

 Igen, és külön is kell választani. Ha egy terapeuta szeretné megőrizni a hitelességét, és fontos számára az emberek belé vetett bizalma, akkor csakis így lehet. Ha egy paciens meg is tetszik, kezelés során ügyelni kell arra, hogy ne csússzon be egy oda nem illő mozdulat, ne történjen félreérthető gesztus. Az adott kezelés által szabott korlátokon belül kell maradni, hiszen a kliens a saját testét és bizonyos értelemben a lelkét is rábízza a masszőrre, súlyos hiba ezzel a bizalommal visszaélni.

massage-beautiful-place.jpg

 Mi a véleményed a happy ending-gel együtt járó kezeléseket kínáló masszőrökről, ezek szerinted rontják a szakma hírnevét?

 Egyrészről nem gondolom hogy rontják. Ha úgy vesszük, itt a szexuális végkifejletre épül a dolog, így nem is igazán tekinthető a szakma részének. Másról szól, mint például egy szakszerű svédmasszázs, csontkovácsolás, gerinckorrekciós kezelés, vagy akár egy relaxáló masszázs. De más oldalról tekintve mondhatjuk akár, hogy ez is a „szakma” része, vagy oldalhajtása. A masszázskezelések széles spektrumot ölelnek fel, és ez is a szolgáltatások palettáját bővíti. Mivel a társadalom kitermelte ezt az igényt, szükség van erre is.

Másrészről úgy vélem, ha már összerakjuk ezt a két dolgot, mint masszázs és szex, akkor van még némi hiányosság ezen a területen. És ez a hiányosság részben a mai „nyugati civilizációba” ágyazódott ember sekélyes szexuális kultúrájából fakad.

A szexuális masszázsok régi hagyományokban, tanításokban gyökereznek. Nem a bordélyházak ópiumszagú termeinek szellemi metamorfózisából bontottak virágot.

Fellelhető a védikus tanításokban, a tantra jógában, a taoista hagyományokban. Lényege hogy miként serkentsük, miként irányítsuk a szexuális energiát, ami egy alapvető energia a testben. Ezzel jobb egészségi állapot, magasabb szintű szexuális élmény érhető el, végső soron pedig áttranszformálható, szellemi energiává alakítható. A szexuális energiával való munkának olyan mélységei vannak, amelyeket egy átlagember el sem tud képzelni. Ez azonban rengeteg gyakorlást igényel. A jóni masszázs, lingam masszázs például tanfolyamokon is tanulható. Egy profi tudja, hol vannak a meridiánok vonalán azon akupunktúrás pontok és egyéb különleges pontok, amelyekkel a szexuális energiát lehet irányítani, növelni, az ejakulációt szabályozni. Mely fogásokat milyen sorrendben kell alkalmazni. Ez már egy másik szint, és ilyen szolgáltatást nyújtó szakemberek talán elvétve akadnak. Egy happy ending-es masszázs esetében feltételezem, ilyesmiről szó sincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemtulzok.blog.hu/api/trackback/id/tr5812011480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiperke123 (törölt) 2016.12.13. 13:31:01

Jó kis interjú, értelmes, hiteles alanyt találtál, lehetett volna többet kérdezni, de mindeként jó volt olvasni!
süti beállítások módosítása