Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

NEM TÚLZOK

NEM TÚLZOK

Aranyásó tanfolyam Vol. 8

8. rész

2015. február 23. - Joey Jones

"Legtöbbször kétéves kora után kezd a gyerek felfigyelni a férfiak privilegizált helyzetére, még a férfi és a nő legszimmetrikusabb kapcsolatára törekvő családban is. (...) A gyerek pontosan megfigyeli, hogy ki néz tévét és ki mosogat, vasárnap ki megy meccsre és ki takarít, ki ordítozik gyakran és ki csitít, kié a büntető hatalom, "Megmondom apádnak!" és ki horkol hangosan, mégsem szólnak rá. Megérti, hogy jobb férfinak lenni, vagy ahogy a szociológusok mondják, a férfié a jutalmazott szerep."

Popper Péter

 

A fenti sorokkal párhuzamosan is megfordul a fejedben - valószínű nem ebben a laposztásban - a családalapítás gondolata, arra megfelelő partnerrel. Sajnos sok esetben önhibádon kívül, vagy akaratlagosan ez a folyamat megszakad. A gyerekvállalás megint egy olyan szint, amire meg kellene érni.

Az a bizonyos női megérzés (ami mondjuk párszor már becsapott, de bízzunk benne, hogy most nem fog) szokta még előidézni, amikor úgy vélekedsz, a jelenlegi pasi az igazi és boldogan lennél anya is mellette. Végig zongorázod fejben a még kínálkozó lehetőségeket és azokat az előtted álló még aktív éveket, amikor mást is találhatsz, de mindig ugyanaz a végeredmény, hogy már nem akarsz váltani. Úgy érzed révbe értél.

Szóval, el lettél csábítva (bocsánat,hagytad magad elcsábítani):

  • Nagyon megbízol a fickóban, már-már meseszerű, ahogy élitek a mindennapjaitokat. 
  • Zseton bácsi is köszöni, jól van.
  • Majdnemhogy szerelmes vagy, nah jó… szerelmes vagy.
  • Meg sem fordul a fejedben, hogy félrekúrjál (az már nagy szó, pedig van kísértés rendesen).
  • Müller Péter előadásain nem csak részt veszel, hanem meg is érted azokat a gondolatokat és eszméket.
  • A pasid duruzsolja a füledbe, hogy gyereket szeretne Tőled: akkor érdemes bevállalni.

Azért példálózom neves pszichológusok szavaival, mert ezeket saját életedben ritkán alkalmazod. Meghallgatod, elolvasod, de nem alkalmazod, másnak adsz tanácsot, saját házad táján a dolgok, akkor is változatlanok és esetek többségében kuszák maradnak.

Tehát, a személyi edződ a fitneszteremben (Nézd csak, hogy figyelsz, pedig csak személyi edzőt írtam.) megkülönböztetett figyelmet kap, mivel külső látszata lesz az edzésnek, ugye? Látványos változás az kell, a belső dolgok (lelki/szellemi) pedig másodlagos szerepet kapnak, mivel a testeden nem észrevehető, ezért nem kapnak elsőbbséget.

Pedig ebben a fantasztikus, felszínes és rohanó világban, oly jó lenne, ha kicsit összeszedettebb lennél és lelkileg megerősödnél a terhesség időtartamára. Ami igazából áldott állapot, csak a kommunizmusból maradt ránk ez a szitokszó, hogy terhes, tehernek éreztették. Áldott állapotnak sem hívják, mert az nem cool megfogalmazás, esetek többségében kisbabát várnak. Kezeld pozitívan, hogy kb. 1,5 évig felmentésed lesz a fitneszteremben, mert másra kell figyelned és meglátod, még gratulálnak is, ahelyett, hogy sopánkodnának a heti edzéseid kimaradását illetően.

A másik véglet, aki nem tervez és nem agyal, hanem becsúszik, baleset történik (pff, milyen varázs és finomító szavak találhatóak még a felelőtlen szexre?!), aztán kiderül, hogy már a 2. hónapban van. Ott utólag gondolkoznak, vagy három év múlva a bíróságon, ha nem lesz azonnal faképnél hagyva, mert adonisz nem érzi magát alkalmasnak erre a posztra. Abortuszról nem szeretnék írni, mert én ellenzem. Ez az álláspontom.

Érdemes még beszélni a másik aggodalomról: a szülés utáni depresszióról. Leginkább azért, mert ez a jelenség az internetezés és az információ áramlás világában nem engedi a kismamákat teljesen elzárni a külvilágtól. Mindig értesülhetnek az újdonságokról és tudnak valakivel kommunikálni, így aztán minimalizálódik a lelki megbetegedés lehetséges kialakulása.

Nem mindenkinek, nem minden párnak fontos a gyerek, léteznek beteljesült gyermektelen szerelmek is. Közös megegyezés, vagy egészségügyi probléma és bármi más ami a külvilágra nem tartozik. Ők másban találják meg a boldogságot, lehet így is élni.

Volt aki azt mondta, inkább a háziállatnál marad, gazdaságosabb és állítólag több szeretetet tud adni. (Annak az illetőnek hasonlóképpen gondolkozott volna az anyja, most a Földön is több hely lenne.)

Csak finoman megjegyzem, manapság már úgy kell bánni a kutyatartók bizonyos táborával, mint a kisebbséggel, vagy a homoszexuálisokkal: akár a hímes tojással. Nehogy az érdekeiket megsértsd, vagy bántó kifejezéseket tegyél, mert akkor pikk-pakk pontokba szedik és eléd tárják, miért jobb az állattal egy légtérben élni. (Most vesztem el az olvasóim kb. 70%-át. :) )

Félretéve az élces megjegyzéseket, a gyermekvállalás felelősségteljes pozíció, amit több ezer pár bizonytalan alapokra helyez és ez már így megy évtizedek óta. Ez pedig a szerelem. Ne gondold, hogy ez baj lenne, mert közben is fel lehet nőni a feladathoz. Zárásképen ismét pár bátorító szó egy nagy gondolkodótól, akitől Ti is szerettek idézni:

"A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat - de éli a nyugalmadat és derűdet is - ha valódi."

Müller Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://nemtulzok.blog.hu/api/trackback/id/tr327196471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mérnork 2015.02.24. 08:54:08

Basszus, ha mindenki ennyit agyalna a gyerekvállaláson, akkor már rég kihaltunk volna.

gigabursch 2015.02.24. 10:17:31

S párkapcsolatod volt már?

encir 2015.02.24. 10:41:13

Ha jól meggondolom, bizony nem ártana, ha kevesebben lennénk a földön.
Túlnépesedés....dereng valami?

aranea 2015.02.24. 11:43:22

Az emberek kb. 90 %-a jobb lett volna, ha meg sem születik :(
van pár mázlista, de a többi csak vegetál, és igyekszik bebeszélni magának, hogy "hű, de jól érzem magam"

randomuser1 2015.02.24. 11:55:20

"Müller Péter előadásain nem csak részt veszel, hanem meg is érted azokat a gondolatokat és eszméket."
A megértés nagyjából a reménytelen és gyógyíthatatlan ostobaság szintje, müller maga a minden logikai, tárgyi és eszmerendszer nélküli negédes közhelylocsogás.

balfaszcsaszar 2015.02.24. 12:09:40

@Emmanuel Goldstein: upvote a magyar pójókójó véleményed kapcsán

huracan1 2015.02.24. 12:26:06

Így, közel 40 évesen, négy gyerekkel úgy érzem, megértem a gyermekvállalásra és úgy érzem, mi sem könnyebb, mint előre okosnak, megfontoltnak lenni. Ha abból indulok ki, hogy a kortársaimhoz képest jó pár évvel öregebb vagyok fejben, akkor nem túlzás azt állítani, hogy 40-45 év és pár pulya kell ahhoz, hogy valaki megérjen a gyerekvállalásra. Eddigre viszont már túl késő, leginkább a már meglévő gyerek(ek) apropóján. Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének: nincs értelmezési tartománya. :)

Köszönjük, müllerpéterek. :))

Eszter55 2015.02.24. 13:51:14

"Ami igazából áldott állapot, csak a kommunizmusból maradt ránk ez a szitokszó, hogy terhes, tehernek éreztették." Hatalmas butaság. Bőven 1945 előtti a terhes szó és semmi köze nincs a teher szóhoz. Arany János: A walesi bárdok c. művéből idézek: "Vadat és halat, s mi jó falat/Szem-szájnak ingere,/Sürgő csoport, száz szolga hord,/Hogy nézni is tereh;". Na, ebből a tereh szóból alakult ki a terhes szó. De mit is jelent a tereh? Nem azt, hogy nehéz, fárasztó, hanem, hogy: gyönyörűség. Ebből a tereh szóból képezték a terehes szót (azaz a mai terhes nőt) jelentése: "a gyönyörűség állapotában lévő".

Eszter55 2015.02.24. 13:54:34

"Érdemes még beszélni a másik aggodalomról: a szülés utáni depresszióról. Leginkább azért, mert ez a jelenség az internetezés és az információ áramlás világában nem engedi a kismamákat teljesen elzárni a külvilágtól. Mindig értesülhetnek az újdonságokról és tudnak valakivel kommunikálni, így aztán minimalizálódik a lelki megbetegedés lehetséges kialakulása."

A szülés utáni depressziót nem a kismama internethozzáférése fogja meggyógyítani, mert a netezés semmivel sem csökkenti az elzártság érzetét. A virtuális tér csak a valós kapcsolatok illúzióját tudja nyújtani.

Eszter55 2015.02.24. 13:59:37

Müller-idézetre L. Stipkovits Erika (klinikai szakpszichológus) idézet dukál válaszul: :) "A párkapcsolat nem egy kész autó. És ez a legnehezebb benne ma. A múltbeli párkapcsolatok szabályok szerint működtek és ez generációról generációra szállt. Nem azt akarom mondani, hogy ezek a szabályok mindenben jók voltak, de adott egy biztonságot. Ma, amikor egyenrangú kapcsolatot akarunk, az egyenrangú kapcsolathoz olyan kompetenciák kellenek, amelyekkel nem biztos, hogy rendelkezünk. Ezek: kommunikáció, konfliktuskezelés, együttműködés, az érzelmek kifejezése. Ha ezekkel nem rendelkezünk, akkor meg kell tanulni."

Csokáv 2015.02.24. 14:07:13

Té blogíró! Vagy mit szívtál, kérek én is, vagy vedd elő az általánosos tankönyveket a fogalmazásról, helyesírásról. De legalább pihenj egyet írás után, és utána nézd át alaposan még egyszer.

Tartalmilag sok helyen azt érzem, hogy neked ez egy pusztán elméleti témakör egyelőre.

[c] 2015.02.24. 14:08:07

@Eszter55: Sajnos téves, levezetés itt:
anoezerarca.hu/vendegkonyv.php?mod=normal
Dr. Székely Andrea hozzászólása

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.02.24. 14:33:38

Arra csak nekem nem sikerült rájönnöm, hogy a szerző hogy kreált az élcelődő megjegyzésből ércest?:D Egyébként kutyám is van, de a gyerekvállalás meg a kutya nem zárja ki egymást szerencsére. (Sőt, fitneszterembe se járok, de Popper Müller Coelho Péterek nélkül is megvan a magam véleménye a párkapcsolatokról és a gyerekvállalásról.)

@encir:

Magyarországon pont, hogy nem népesedünk túl, sokkal inkább fogyunk és elöregszünk, a társadalmunk pedig fenntarthatatlanná válik.

pushup 2015.02.24. 17:05:13

ki néz tévét
senki

és ki mosogat
a gép

ki megy meccsre
senki (szakadjunk már el ettől a toposztól! az egész országban van egy maroknyi ember, aki meccsre jár)

ki takarít
mindenki

ki ordítozik gyakran
anya

és ki csitít
apa

kié a büntető hatalom
szülőé

ki horkol hangosan, mégsem szólnak rá
rászólnak ... vagy cöccögnek neki, de a horkolást talán ne keverjük már a nők elnyomásához (nálunk anyám horkol a leghangosabban).

2015.02.24. 17:25:55

Ez a blogszféra nagy baja, hogy mindenki írhat mindenről. Te például nem tudsz, az agymenésed nem csak követhetetlen és kusza, de helyesírási hibákkal is tele van. Valamiért a lelki kuruzslók érzik a leginkább szükségét annak, hogy tanácsadóként pózoljanak a neten. Szerencse, hogy személyesen el lehet őket kerülni.

Phteven 2015.02.24. 18:12:23

@aranea: Lehet te is közéjük tartozol? Vagy ki-mi dönti el?

Phteven 2015.02.24. 18:19:26

@Eszter55: Szintén Arany János: "Sokat nyomott rajta páncéla, fegyvere, De csontos teste volt a legsúlyosb tereh.". Idézet a Toldi estélyéből. Nos, a tereh vagy többjelentésű szó, vagy Arany nem nagyon tudta a jelentését. Ez alapján én valószínűbbnek tartom a tereh=teher jelentést.

5óra57perc 2015.02.24. 18:21:31

Azért nagy szerencse, hogy sokan nem szaporodnak tovább. És remélem ez a bejegyzés írójára is áll.

aranea 2015.02.24. 21:02:30

@Phteven: Igen, nekem se kellett volna megszületnem. És még nagyon-nagyon sok ismerősöm monda már azt egy-egy privát beszélgetés alatt, hogy ha tehetné, nem születne meg újra :(

Phteven 2015.02.24. 21:04:36

@aranea: Ha ez így van, akkor te és az ismerőseid szerintem sürgősen keressetek fel valami szakembert! Ezt komolyan mondom. :-s

aranea 2015.02.24. 21:59:11

Több szakembernél jártam - egyetlen sem tudott meggyőzni ennek ellenkezőjéről.
Az ingyenesek egyáltalán nem is foglalkoznak az emberrel, a fizetősek pedig hosszú távon megfizethetetlenek (legalábbis nekem). Csak úgy mondom... tapasztalatból.
Volt, aki a sokadik beszélgetést követően elmondta, hogy teljesen igazam van, a praxisában ugyan ezt tapasztalja az embereken: aki igazán értelmes, és mélyen belelát a dolgokba, s nem csak a felszínes, cukorhabos mázat nyalogatja, az nagyon belekeseredik a világba, az emberekbe...

hola1 2015.02.25. 07:42:39

Őszintén szólva félve írom a kommentet. Attól tartok, hogy a blogot olvasók engem is szétszednek, mint a posztot. Én nő vagyok, 25 éves, és aranyásó. Nem szégyenlem, mert minden nő az, akár elismeri, akár nem. Nincs az az emancipált hölgy, aki ne örülne annak, hogyha meglát egy szép cipőt, de nincs rá pénze, a párja odaadja a hiányzó összeget. Nincs az a nő, akinek -amikor elsőként megy fel a kiválasztott férfi lakására- ne futna át az agyán, hogy ha ilyen a legénylakás, milyen lesz a közös otthon (pozitív, negatív egyaránt). Nincs az a nő aki a koszos BKV-t választaná szakadó esőben, a kényelmes kocsi helyet. És nincs az a nő, aki ne gondolkodna a gyerekvállalás előnyein, hátrányain (bár ebben nem vagyok biztos). A poszt írója arra hívja fel a figyelmet, hogy a gyerek örök életre szóló elköteleződés. Nem 9 hónap, nem 10 év, nem 18 év, ÖRÖK. Jó lenne, ha mindenki tudatosan készülne a gyerekvállalásra.
Kedves Mérnork!
"Basszus, ha mindenki ennyit agyalna a gyerekvállaláson, akkor már rég kihaltunk volna."
Egy költői kérdés: Ez így jobb?!

randomuser1 2015.02.25. 09:07:14

@hola1: megfeledkezel arról, h mindenki a maga szociális osztályán belül aranyásó, te jól érzed magad egy jobban kereső multis managermajommal, aki nem sajnál rád pénzt, mert a te ruhád az ő image-ét befolyásolja, annyi gyereket vállatok majd, amennyit magánovcsiba tudtok járatni anélkül, h emiatt le kelljen mondjatok a kétévenkénti autócseréről meg a heti színházlátogatásról stb..
de attól még másnak az a szerencse , ha a az ura nem veri meg részegen minden nap és a tizedik gyerek után átszokik más hobbira:)

hola1 2015.02.25. 11:00:54

@Emmanuel Goldstein:
1. A párom hentes, aki reggel 5re jár dolgozni.
2. Egy gyereket szeretnénk (mert ennyit enged az anyagi hátterünk)
3. Utoljára kb fél éve voltunk moziba (talán a mozi ünnepen)
4. Autónk hitelből van.
Szóval, ha nem ismersz ne alkoss véleményt.

randomuser1 2015.02.25. 11:05:16

@hola1: nem konkrétan rád értettem, csak példának :)

zachary 2015.02.25. 20:09:14

Nemrég találtam a blogot, és marhajókat derülök rajta..:D Következő témának ajánlanám, ami szerintem most nagyon aktuális. a külföldre költözött, szingli magyar pasit, aki hazamegy csajozni.

Yumurdzsak 2015.06.25. 15:00:54

kedves blogíró! én is jól szórakozok ezen a blogon, de remélem nem gondolja komolyan. tanfolyam? ebből semmit nem lehetett tanulni. a másik probléma, h durván általánosítod a nőket. sokféle lánnyal jártam már, de mindig felesben fizettünk, még azzal is, aki amúgy multimilliomos volt, de teljesen normálisan kezelte. egy nő mér ne élvezhetné a szexet, egyéjszakás kapcsolatot vagy magát a párkapcsolatot. rengeteg olyan nőismerősöm van, akinek az érzelmi biztonság fontosabb mint a pénz. úgy tekintesz az összesre mint valami biomassza aki heti kétszer szétteszi a lábát, kéjesen nyögdécsel, majd megy vásárolni?
írhatnál magadról, h eddig milyen nőélményeid voltak.

@hola1: ha aranyásó vagy, akkor mér egy hentessel lógsz, aki 5-kor kel. vagy előtte egy sírásóval jártál? a következő ugrás meg egy technikus?

Christines 2016.10.13. 11:50:06

@hola1: Te milyen aranyásó vagy? :D Hentes, aki 5-kor kel? Fél éve voltál mozában? Hupákolás? GAZEMBERSÉG?

Viccet félretéve: Szerintem rohadtul téves az önjellemzésed. (hacsak nem a Yumurdzsak hozzászóló által felvázolt életpályamodellt követed. Alulról kezdesz, aztán szépen lassan ugrálsz a pöcsranglétrán felfelé. :D)

Christines 2016.10.13. 11:50:56

Az a mozában moziban, csak megbaszta az aszbeszt.
süti beállítások módosítása